tisdag 17 augusti 2010

Oh make me over

Vad är grejen med att USAT envisas med att göra remakes på filmer dom tycker är bra? Är det kul liksom att vara amerikansk acress/director/whatever och bli tillfrågad "hey, här har vi en film som har gjort great success in a country who isn't USOFA som vi tänkte GÖRA OM. Du ska alltså göra nåt som någon annan redan har gjort. Typ exakt samma. Fast lite... eh bättre eller nåt. Sen äter vi hamburgare." Känner man sig cool och duktig då? Uppskattad? "Åå thääänk you I would LÖÖÖVE to!" Tänk om dom skulle börja göra samma sak med skivor. Eller tavlor. "Kan du måla en amerikansk version av den här europeiska piece-of-crap-tavlan ärugullig?!" "Kan du göra den här skivan fast på the amääärican wäy?!" THE AMERICAN WAY OR THE HIGHWAY MADDAFAKKA! Kan dom inte bara dubba eller texta som oss alla andra idioter?

... eller är det helt enkelt så att ALLA utländska, nej jag menar alla icke-amerikanska, filmer är belamrade med så sjuuuukt dåliga skådespelare (kan visserligen ligga nåt i det, just i svenska filmer), scenografer, kostymörer, fotografer och regissörer etc. att det bara inte GÅR annars? För att nordamerikanarna är så extremt bortskämda med god kvalité? För att bara det bästa är gott nog? Because they're worth it? Because they're lovin' it?

Please explain for EnDumEn.

2 kommentarer:

Maria sa...

Jag tror att det kallas pengar. Anledningen till allt ont och således även remakes. För bökigheten skulle leder ju tyvärr pengar till en del gott också. Hur tänkte gud där?

En Dum En, som tror att det snöar sa...

Money, money, money. ABBA hade alla rätt!
Men det kostar ju en massa pengar att göra film?
Men jaja, dom köper rättigheter av usa-kåta svenskbananer och sen fläskar dom på. Investerar en krona och vinner tretti miljarder. Dumma dumma världen. Dumma dumma pengen.

Jag vill ha pengar!