tisdag 25 maj 2010

Inte fyra år till!

Föreläsning om marknadsföring och ekonomisk strategi på jobbet. Alldeles för mycket fokus på profit och förtjänst. Trodde vi höll på med något helt annat.
Som om man jobbar halvtid och får en massa plustid hela tiden, och de frågar om man är tillräckligt produktiv på sin arbetstid som första fråga istället för om man kanske har för mycket att göra på för lite tid.
Ungefär samma brukspatron/slavägar-mentalitet som ligger bakom att förändra sjukskrivningsreglerna istället för att fråga sig varför fler blir sjuka och göra något förebyggande.
Ungefär som att lägga lika mycket pengar på att utreda "fusk" med vab-dagar som "fusket" i sig kostar, istället för att satsa pengarna på tex en bättre förskola. Ungefär som att göra propaganda mot spritlangning på bekostnad av unga människors (tjejers) rätt till sin egen sexualitet. Ungefär som att räkna in flyktingmottagande i biståndsbudgeten istället för att se det som vanlig jävla SOLIDARITET som vi borde se som självklar och obligatorisk!
Ungefär som att sätta ett plåster på ett benbrott. Ungefär som att pissa sig själv, och alla andra, i ansiktet. Åå in i munnen, låt mig klunka, mera mera mera!

Och köpstark är tamejfan det fulaste ordet i hela jävla världshistorien.

4 kommentarer:

P sa...

Ungefär som att ha missnöjesröstat på moderaterna i förra valet, inse sin dumhet och tänka: "Den går jag inte på igen! Nänä. Nu ska jag rösta på SD istället. Det är riktigt folk som vågar säga ifrån det! Jajjemen serru" för att sen ändå bara bli tvångslobotomerad och kastad i en grop när jag blir diktator.

En Dum En, som tror att det snöar sa...

Ungefär som att föreslå bibehållen arbetsdag med fyra timmars lön!
Trodde jag skulle bli diktator. Vi får väl se...

P sa...

Helt riktigt. Du blir diktator sen när du har störtat mig, tvångslobotomerat mig och kastat mig i en grop.

En Dum En, som tror att det snöar sa...

Ok, men eftersom du är så klok och fin får du iallafall en mjuk och skön grop med fina kuddar och härliga tilltugg...