tisdag 8 juni 2010

We plants are happy plants

Hej, försvarsmakten. Kul att ni bevisar er egen onytta ändå.
Blev så sjukt provocerad av reklampelarna ni har smällt upp så ja, jag var (skämmigt nog) tvungen att göra testet

"Försvarsmakten ska kunna försvara Sverige vid angrepp. För att klara detta har försvarsmakten utvecklat en rad olika funktioner (...) väpnad strid, på land, i luften och till sjöss." Ja eller hur. Sverige måste ofta försvara sig. Nej men OM! Ja men låt dom komma då säger jag.

Försvarsmakten hjälper till vid naturkatastrofer/sjöolyckor/konflikter etc bla bla. Ja, kan vi inte ha några andra som är lite sjyssta om det blir översvämning eller? Vi kan väl bygga ett solidariskt samhälle istället? Utan kakibyxor, nepotism, kamouflage och vapen? Vi kan väl lägga resurserna som försvarsmakten får på sjukvård, bistånd och skola direkt, istället för att pumpa in pengar till militära ambulanshelikoptrar/specialtränade experter osv. som försvarsmakten sen snällt lånar ut?

"Vi upprätthåller våra traditioner och bistår vid statsceremonier som högvakt, parader, hedersvakter och corteger" Å en lista över fyra saker som världen skulle klara sig jävligt mycket bättre utan, den listan tar vi och bygger upp vår sysselsättning kring. God idé, kaffe någon?

Åå jag vet att jag ramlar rakt i deras fula anlita-fräck-uppnosig-webredaktör/prkonsult-och-provocera-fram-debatt-och-samtidigt-göra-propaganda-fälla. Men jag tyckte sloganen "Har du vad det krävs för att ha en åsikt?" Var så sjukt dålig och provocerande så jag var tvungen. I can't help it. Att dom sedan blajar nåt om att deras syfte är att öppna för reflektion och diskussion om försvarsmaktens uppdrag får mig föga övertygad. Fortfarande propaganda i mina ögon.

Så lägg ner hela skiten säger jag. Och don't even get me started på NATO-helvetet! Eller Bofors!


Let us all be happy plants!

1 kommentar:

P sa...

Jag förstår inte! Vad vill dom med den där åsiktsmakapären?! Kan dom inte lägga ner skiten nån gång? Det finns ju inte ens allmän värnplikt längre.