tisdag 21 september 2010

We're all someones daughter

Jag ska inte fastna i gråten.

Igår och idag har jag haft svårt att se folk i ögonen. Och på bussen hem pratar kvinnan på sätet bakom om att alla hus i hennes område bara "säljs till (sänker rösten) såna där". Att hon förmodligen "inte kommer känna sig så hemma där så länge till" att "det är ju synd att behöva sälja" Nej, för det säger ju sig självt att du inte kan ha något som helst gemensamt med en annan MÄNNISKA från ett annat land! Hemska tanke! Och istället för att vända mig om, spänna blicken i henne och vråla att hon är ett vidrigt smygrasistiskt avskräde och att det enda som är fulare än det är hennes ansikte och hennes jävla ägande. Och att "JAG HOPPAS FAN DITT HUS BRINNER NER!" Istället för att göra det, börjar jag gråta och skyndar mig av bussen.

Naiv som jag, fortfarande, är ibland inbillade jag mig ändå att det enda jag skulle mötas av nu från allt och alla skulle vara bedrövelse och kamplust. Men främlingsfientligheten och smygrasismen frodas och gödslas flitigt av en borgerlig allians. Jag är fan rädd. Det är överallt.

Men jag ska inte fastna i gråten. Jag ska se dem i ögonen...
...and maybe more! Hehehe!

6 kommentarer:

Maria sa...

jag tycker det är oändligt märkligt att (v) fick färre röster än (sd). Jag känner massor av v-are, men har inte hört talas om någon som ens skulle vilja ta i (sd) med tång. Jag förstår inte.

En Dum En, som tror att det snöar sa...

Mm.. vi lever ju nog i en fin (liten) vänsterbubbla älskling. Det finns tyvärr folk utanför den. Men jo, konstigt att inte höra NÅT från NÅN. Vilka är dom liksom? Och har inte SD-"politikerna" grannar eller familjer som ba "eh, näru nu får du allt ta å skärpa dig och googla lite historia här va!"

Men nu ska vi iaf göra bubblan större under fyra år av röda fanor och kamp för ökad solidaritet! Alla ska in i den! It's a fucking foam party!

P sa...

Jag har funderat på den där vänsterbubblan ett tag och hur kontraproduktiv en bubbla kan vara. Så läste jag det här: http://annaardin.wordpress.com/2010/09/22/jag-gillar-sverigedemokratiska-valjare/ ...och det finns helt klart en poäng.

P sa...

Kuken!
Hyperlänken funkade inte. Tacka vet jag wordpress...

En Dum En, som tror att det snöar sa...

Okej, uppdrag nr 1; bli kompis med en sverigedemokrat eller någon men helt skild politisk uppfattning än din egen. Ju mer dom hatar oss, desto mer älskar vi tillbaka.

Jag vill gärna vara så, "bjud dom på bio"-personen liksom. Men just nu är jag nog mer inne på våldsamt motstånd. Som att tex bjuda hela Jimmies gäng på bio.... och sen sätta lite eld på dom.

P sa...

Lite den inglorius basterds-grejen. Jag är på!